Sunday , February 25 2024

Agent Side Grinder – A/X

Betyg - 8

8

Femte lyckade albumet från Stockholms syntiga stoltheter Agent Side Grinder.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Progress Productions

Agent Side Grinder är ett pålitligt band som aldrig gjort mig besviken. A/X är deras första album med Emanuel Åström på sång och killen levererar. Med andra ord, här kommer ännu en platta från de elektroniska agenterna och även den håller hög klass och standard. 

I och med A/X har nu Agent Side Grinder skapat fem album och det är bara att lätta på hatten och ära dem som äras bör. I det här fallet är det bandmedlemmarna Johan Lange, Peter Fristedt, nya sångaren Emanuel Åström och producenten Jon Bordon, samt gästerna Gustav Bendt (Club Killers) som lirar sax på ”Stripdown” och dansk-kanadensiska coldwave-sångerskan Sally Dige som sjunger på ”Wounded star”. Nio nya låtar pumpas fram inklusive singelspåren ”Doppelgänger” och nämnda ”Stripdown” och det svänger mörkt och karaktärsfullt plattan rakt igenom. Agent Side Grinder hittade verkligen fram till sin stil på förra albumet Alkima som kom 2015 och A/X känns som en naturlig fortsättning på den plattan. Du som uppskattade Alkima lär bli minst lika lycklig av A/X och du som uppskattar A/X men inte hört den förra bör inte missa att köpa hem den också. Hur Agent Side Grinder bestämde sig för att plocka nämnda singlar från plattan vet jag inte, men det måste ha varit ett svårt val, med tanke på att ett flertal andra låtar här är minst lika bra. Som exempel tänker jag på inledande ”In from the cold” som sätter ribban högt direkt, samt medryckande och underbara saker som ”Inner noises”, Bowie-hyllningen (?) ”Allisin sane (No.2)” och ”Decompression”. Agent Side Grinder har förmågan att både låta hypermoderna och retro samtidigt som de vågar experimentera och förnya sig, vilket är en formidabel styrka bandet har. De enda låtar jag tycker känns lite sega är egentligen ”MM/CM” och ”Wounded star”. Resterande är ett Agent Side Grinder av absolut toppklass.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …