Tuesday , April 23 2024

Kraftwerk runt månen

Som du kanske läste i höstas så har den japanske multimiljardären Yusaku Maezawa köpt samtliga platser på den resa runt månen som Elon Musks raketbolag SpaceX planerar genomföra någon gång efter 2023. Med sig på resan har han bara sagt sig vilja bjuda med konstnärer som kan inspireras av den första rymdturistresan i historien.

Det är sedan tidigare känt att den förste att bli inbjuden till #dearMoon-projektet var den fransk/amerikanske regissören Damien Chazelle men Zero kan nu exklusivt avslöja att de följande fyra (av totalt 6-8) biljetterna är vikta till allas vår favoritkvartett från Düsseldorf.

– Det var när jag såg bandet uppträda med Alexander Gerst direkt från ISS som tanken slog mig, avslöjar Maezawa-san för Zero på en rostig Skypelinje från Chiba-prefekturen. Jag har fått positiva signaler från Ralf Hütter och min förhoppning är att vi ska kunna live-streama en spelning med bandet från baksidan av månen.

Zero tackar Maezawa-san för pratstunden och ser med stor spänning fram emot världshistoriens mest spännande direktsändning. Vi återkommer självklart så fort vi har mer information om händelsen. Under tiden rekommenderar vi det här klippet på när Kraftwerk uppträde i Stuttgart med Alexander Gerst via länk från ISS:

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, …