Two Year Vacation – Slacker Island

Betyg - 5

5

Glad, dansant och melodisk sommarpop från semesterfirande göteborgare. 

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Clouds Hill

Semesterpop med göteborgska indiebandet Two Year Vacation är en lättsam historia. Och det är meningen. Slacker Island låter som Karibieninspirerad klubbpop och man väntar sig när som helst en reggae som aldrig kommer.

Eskapismpop från ett gäng grabbar som bara vill slappa, sola, ha semester och glömma den grymma verkligheten, kan det vara något? Tja, Two Year Vacation bjuder ju garanterat på en dansant motpol till all mörk, allvarlig, konstnärlig och depressivt dödslängtande pop- och rockmusik som färgat 2000-talet i svart, blodrött och dova färger än så länge. Den här musiken är medvetet skapad för att häva färggranna paraplydrinkar till, dansa, le och grilla på stranden. Inget fel i det. Allting behöver inte vara så jävla dystert, allvarligt eller djupt jämt, men jag är ändå tveksam till om det kommer bli den här plattan jag tar fram i sommar när det är dags för strandparty. Det känns som att Beach Boys, Ramones och allsköns reggaeartister redan har mutat in den där glada, lättsamma sommarfesten på något sätt, men visst, en och annan kan säkert föredra en tripp till Slacker Island som omväxling. Låtarna är melodiska, ibland på gränsen till lalliga, men samtidigt bildar de en väldigt jämn skiva. Det kan man inte annat än ge Two Year Vacation cred för. 11 spår avlöser varandra i 33 minuter och de låtar som sätter sig först och mest hos mig är ”Welcome to Slacker island (intro)”, ”I forgot your name (but I like you)” och ”360 degrees of sunrise”. Personligen får jag inte så mycket ut av den här plattan så det blir väl att tjacka en mjukglass, sätta sig på en filt en bit ifrån och glo lite gubbsurt medan ungdomarna roar sig vid strandkanten.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lowe - Rickard, Leo och Medhi

LOWE återförenas för hyllningslåt till Ukraina

Svenska LOWE hade under sina aktiva år störst framgångar i östra delarna av Europa. Nu …