Så ska Keith Flint hyllas av fansen

Efter Keith Flints (The Prodigy) tragiska bortgång i veckan framkom det att han led av psykisk ohälsa vilket ska ha lett till att han begick självmord. Nu publiceras en bild som visar att Keith strax innan självmordet tog en löprunda genom centrala Chelmsford, England.

Förstora bilden för att läsa inlägget.

I ett Facebook-inlägg har Ian (en löparvän från hemstaden Chelmsford) publicerat en bild tagen timmarna innan Keith ska ha tagit sitt liv. Bilden ger en inblick hur svårt det kan vara att se att någon lider av psykisk ohälsa. Bilden är därmed värd att uppmärksammas enligt oss på Zero. I inlägget som du kan läsa här bredvid berättar Ian att ingen såg någon uppenbar förändring av Keiths beteende. Han fortsätter med att berätta att han ska ha gjort sin runda på 22 minuter vilket ska ha varit personligt rekord. Till sist skickar han med en hälsning om att hålla ett extra öga på nära och kära.

För att hylla Keith och väcka frågan om psykisk ohälsa har ett antal fans också startat en Facebook-kampanj för att få upp The Prodigy-hitten Firestarter på topplistorna igen. På kampanjens Facebook-sida skriver de, ”Vi måste öka kunskapen kring psykisk ohälsa och självmord. Självmord är den vanligaste dödsorsaken för män under 45 år, och det måste ändras!”

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …