The Prodigys sångare Keith Flint hittad död

The Prodigy-sångaren Keith Flint har tagit sitt liv, han blev 49 år. Den ikoniska sångaren hittades idag död i sitt hem i Essex, England, skriver The Sun. ”En sann pionjär, innovatör och legendar. Han är saknad för alltid” skriver bandmedlemmarna Liam Howlett och Maxim Reality i ett pressmeddelande.

Polisen kallades till Keiths Flints bostad i Essex i sydöstra England under måndagsmorgonen efter att ha fått in ett oroslarm om stjärnans tillstånd.

Band kollegan Liam bekräftar i de tragiska nyheterna.
”Nyheterna stämmer. Jag kan knappt tro att jag skriver detta men vår broder Keith tog sitt liv under helgen. Jag är så chockad, förbannat arg och hjärtekrossad. Vila i frid, broder Liam”, skriver han.

The Pordigy slog igenom under 90-talet med hitlåtar som ”Firestarter”, ”Breath” och ”Smack My Bitch Up”. Bandet hade en världsturné planerad i år och skulle ha spelat i bland annat Norge och Finland under sommaren.

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …