Publik

Musikfestivaler man inte vill missa 2019

Oavsett om du gillar indie, heavy metal eller pop, är musikfestivaler ett fantastiskt sätt att uppleva dina favoritartister. Här kommer en liten lista på några av de största och bästa musikfestivaler världen har att erbjuda, om man vill se något större än Sweden Rock, samt lite praktisk information.

Planera för resan
Att åka på festival är ett bra sätt att hitta ny musik, och samtidigt få uppleva sina favoriter. För att man ska kunna njuta så mycket som möjligt gäller det att man förbereder sig.  Generellt sett kostar festivaler mycket pengar. Man måste ha biljetter, ha någonstans att bo, och äta. Packa rätt saker. Ta med regnkläder och gummistövlar. Planera transporten dit och res så att ni är ute i god tid. Är man flera som åker kan det vara bäst att dela på en bil, i stället för att ta buss eller tåg. Roa er med spel med en Bingo casino bonus i bilen, ta med laddare och extra batterier till telefonen,

Ska ni bo i tält, på hotell, eller hyra en husvagn? Många förknippar tältet med festivalkänsla, och det brukar vara feststämning i tältområdet. Varning för att inte få sova så gott. Kom i alla fall ihåg att äta och dricka ordentligt för att undvika vätskebrist. Om man vill spara pengar, packa då med mat som klarar sig utan att stå i kylen, och ta med massor av snacks och frukt.

Glastonbury
Festivalen är en av Storbritanniens största festivaler. Den hålls den 26-30 juni i år, och gästas av några av de största namnen inom musik som graderar scenen. Radiohead, Foo Fighters och Ed Sheeran är några av toppnamnen.

Lollapalooza
Den här stora festivalen hålls i sju länder; Argentina, Chile, Brasilien, Sverige, Frankrike, USA och Tyskland, i Sverige är det mellan den 28-30 juni. Då kan man se bland annat Lana del Rey, Foo Fighters, Lykke Li och Travis Scott.

Coachella
Ska du till USA i april?  Missa inte Coachella Valley Music and Arts Festival som hålls under två helger, den 12-14 april och den 19-21 april. Det här är definitivt en sådan festival man vill ha besökt en gång i livet, med fantastisk livemusik och fler kändisar än vad du tror är möjligt. I år får du se bland andra Ariana Grande,  Weezer och Tame Impala.

Splendour Festival
Den här ikoniska musikfestivalen i Australien lockar stora artister varje år. Festivalen hålls i slutet av juli i Byron Bay, och i år kommer Manic Street Preachers och The Specials.

CMA
CMA Music Festival är årets händelse för älskare av countrymusik världen över. Den hålls i Nashville mellan den 6-9 juni, och har hållits varje år sedan 1972, då det hette Fan Fair. Packa dina gamla cowboyboots, en hatt, och öva på de bästa dansstegen. Yeehaw.

Tomorrowland
Den här festivalen är för är för de som älskar elektronisk dansmusik. Tomorrowland är en av världens största och vackert utformade EDM-festivaler, och hålls i Belgien. I sann Tomorrowland-stil är valutan lite oortodox. På festivalområdet kan man handla med “pärlor”, och de är ganska dyra. €100 ger dig omkring 65 pärlor. I vissa sammanhang kostar en liten måltid mellan 6-8 pärlor.

Fuji Rock Festival
Fuji Rock Festival är en årlig rockfestival i Naeba Ski Resort, Japan, som i år hålls mellan den 26-28 juli. Evenemanget har både japanska och internationella musiker, man kan bland annat se The Chemical Brothers, The Cure och SIA.

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …