Thursday , April 18 2024

 Suzie Vinnick – Shake The Love Around

Betyg - 8

8

Svängig bluesplatta med starka låtar och utmärkt sång av kanadensisk multiinstrumentalist.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Suzie Vinnick

Suzie Vinnick, ursprungligen från Saskatoon, men nu bosatt i Ontarios Niagara, var ingen artist jag hört talas om förrän Shake The Love Around landade i brevinkastet. Den här damen behärskar bas, lap steel, elektriska och akustiska gitarrer, samt sång och låtskrivande. Allt hörs på Shake The Love Around. 

Säga vad man vill, men Suzie Vinnicks fem första album har passerat mig obemärkt av någon anledning. De två senaste var akustiska soloplattor i ordets rätta mening, men på Shake The Love Around lirar hon återigen med ett band och det är fina grejer. Kravet på dig som lyssnare är att du gillar funkig blues, lite folk, lite soul och ännu mer blues. Det är nämligen inom dessa genrer som Vinnick agerar och hon gör det bra. Mina personliga favoritlåtar på skivan är svängiga ”All i wanna do” som sätter sig likt en hitlåt efter första lyssningen och den repetitiva boogien i ”Watch me” som bara en död kan digga stillasittande. Här ger Vinnick blueskungar som Canned Heat och John Lee Hooker en match. Vinnick har skrivit bägge låtarna, liksom de flesta andra på skivan, antingen själv eller tillsammans med någon. Tre spår framförs, skrivna av andra kompositörer, och av dessa föredrar jag den skönt folkbluesiga ”A hundred and ten in the shade” men även souliga ”Creaking pines” är skön. Det är dock Vinnicks låtar som står ut mest. Förutom de redan nämnda är ”Beautiful little fool” en riktigt läcker sak och stillsamt avslutande ”Drift away” är skönt vacker. Om ni undrar vad skivans titel syftar på så är den inspirerad av vänner till sångerskan. Dessa har en middagstradition där alla håller varandras händer då de tackar Gud för maten och avslutar bönen med att skaka händerna i luften och utbrister i orden ”shake the love around”. Låtarna här är dock inte religiösa, så ni syndare behöver inte oroa er för den saken.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Mouth Of Clay - Songs From The Wasteland (Cover)

Mouth Of Clay – Songs From The Wasteland

Det går bra för Mouth Of Clay nu, välförtjänt bra. Efter många års slit i …