Thursday , February 29 2024
Kite - 2017

Kite släpper livedatum

Efter en tids uppehåll verkar det röra på sig i Kite-lägret. Idag släpps tre nya datum. Biljetterna är släppta och räkna med slutsålt, så boka biljetter nu.

Kite består av Nicklas Stenemo och Christian Berg och har sedan debuten 2008 kallats Sveriges bäst bevarade pophemlighet. Senaste och sjätte EP:n med logiska titeln ”VI” släpptes 2015 och fick ett fantastiskt fint mottagande av kritiker och av publiken under den utsålda vårturnén. 2017 kom singeln Demons & Shame som även den mottogs av strålande kritik. I vår gör Kite tre utsålda spelningar på Slaktkyrkan i Stockholm – ett tydligt kvitto på det här bandets storhet och hur mycket de betyder för sina fans.

Kite har alltid gått sin egen väg och arbetat efter sina egna koncept och idéer, att endast släppa EPs och inte det klassiska singel/album-formatet är ett exempel ett annat är att de tackar nej till saker som andra band bara skulle kunna drömma om för att nå framgång. Live så öppnar Kite upp till deras värld och konsertrecensionerna har minst sagt varit strålande – Dagens Nyheter har till och med gått så långt att kalla dem ”det bästa man kan uppleva live” och gett högsta betyg.

17 maj
Norrköping
Arbis Bar & Salonger
Biljetter: www.tickster.se

18 maj
Huskvarna
Park Sounds
Biljetter: www.tickster.se

19 maj
Göteborg
Pustervik
Biljetter: www.tickster.se

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag. Terra - Livslinjen

Terra – Livslinjen

Terra följer upp Underbara Saker med Livslinjen och radar därmed upp tio nya låtar i …