Steve Mason – About The Light

Betyg - 8

8

Utmärkt pop av tidlöst slag med brass, körer och tydliga refränger.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Domino / Playground Music

The Beta Band splittrades 2004 och sångaren Steve Mason gick sin egen väg via alias som King Biscuit Time och Black Affair innan första soloalbumet under eget namn dök upp 2010. About The Light är skottens fjärde soloplatta och det är en trevlig popplatta med blås och körer som han, livebandet och producenten Stephen Street har skapat. 

About The Light är på intet sätt en nyskapande popplatta. ”Walking away from love” baseras t.ex. på en tydlig Bo Diddley-rytm och ”About the light” är en mix av blues och soul som kunde ha getts ut på 70-talet. Likfullt känns inte Steve Masons nya album som någon nostalgisk retroskiva, vilket man skulle kunna tro med tanke på såväl omslagsbilden som albumets baksida, där låttitlarna är tryckta i samma typsnitt och med samma röda färg som på Bowies suveräna Station To Station. Bowies musik känns dock inte som en referens till innehållet på Masons platta generellt. Undantaget är ”Stars around my heart” som har vissa likheter med musiken på Young Americans. Den låten och inledande ”America is your boyfriend” har klar hitpotential dessutom. Rent allmänt har Steve Masons musik en tidslös kvalitet då den låter såväl klassisk som ny samtidigt. Att den kommer vara ihågkommen och hyllad om 60, 40 år som Bo Diddleys eller Bowies låtar håller jag dock som tveksamt. Däremot är jag säker på att många, såväl unga som medelålders popfans, kommer att ta den här skivan till sig och lyssna en hel del på den. Förutom nämnda spår är lugna och innerliga ”Rocket” med sin stora refräng, hypnotiska ”Fox on the rooftop” som påminner om Pink Floyd ibland, och svängigt avslutande ”The end” med sitt brass och coola basgång definitivt värda att låna ett öra. Nu återstår bara att se om Mason kan toppa den här plattan framöver.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …