Musiker som älskar att spela poker

Alla människor har någon form av hobby, det inkluderar såklart kändisvärlden. Deras hobbys kan bli lite extrema, tack vare deras bankkonton och kontakter. Poker ger utlopp för risktagande, strategiskt tänkande och ständig utveckling. Alla dessa delar utgör en bra hobby. I musikbranschen är poker en populär hobby där flera kända namn erkänt spelet som ett av sina “guilty pleasures”.

Scott Ian
Thrash metal fanns inte förrän Scott Ian ställde sig på scenen med de andra ursprungsmedlemmarna i bandet Anthrax. Musikstilen är hårdare och snabbare än heavy metal och föddes på 80-talet. Scott Ian är gitarrist och har fått flera stora instrumentmakare att skapa gitarren med hans namn. Hans pokerbana började långt efter pokerboomen. Under 2006 deltog han i välgörenhetspoker med andra stora namn och blev fast. Han har aldrig blivit en av storspelarna men deltog både 2008 och 2009 i WSOP (World Series of Poker).

Dilba
Det svenska stjärnskottet blev nationell A-kändis när hon släppte sin singel “I’m Sorry”. Hennes sångkarriär tog aldrig riktigt fart men hon hittade en ny kärlek i pokerspelandet. Hon blev nästan lika känd som pokerspelare och visade sig vara vass vid pokerbordet. Via sajter som Poker och Aftonbladet kunde vi dock läsa att Dilba blev avstängd från en pokersajt i början av 2000 då det visade sig att hon använt två konton för att delta i turneringar. Själv sa hon att det var ett misstag men varken sajten eller tidningarna trodde henne. Hon blev tvungen att betala tillbaka pengarna hon vunnit under turneringen och blev avstängd.

Jerry Cantrell
Hårdrock och poker verkar gifta sig bra. Sångaren i Alice in Chains, ett av världens största rockband, är en stor pokerspelare. Han har dykt upp i tv-rutan många gånger under olika pokersändningar, både från världsmästerskap och arrangerade välgörenhetsspel med andra kändisar. Privat anordnar han gärna egna pokerkvällar med bandmedlemmar, vänner och stora namn inom rockvärlden. Cantrell har till och med startat en egen bar i Las Vegas som heter Dead Man’s Hand – ett namn som härleder från Wild Bill Hickok som hade pokerhanden “dead man’s hand” när han blev mördad mitt i ett spel.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …