Saturday , February 24 2024

Danska Eugenia gör en fantastisk cover på Highwayman

Danska duon Eugenia är nog helt okänd för de flesta. Med hjälp av ett känt TV-format om hemmafruar har man ändå lyckats nå över 300 miljoner lyssnare med sin fantastiska cover av klassikern “Highwayman”.

Eugenia består av Johan Ask Pape och Camilla Lily Pape  och gör till vardags musik på danska, men när ett TV-team från USA nyligen var på plats i Köpenhamn fick gruppen möjlighet att få med en låt i den amerikanska upplagan av Housewifes. Då skapades en live-cover av supergruppen The Highwaymans (Johnny Cash, Waylon Jennings, Kris Kristofferson och Willie Nelson) klassiker “Highwayman”.

Låten är ännu inte officiellt utgiven men finns att avnjutas här ovan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …