Kennelklubben – Nygammalt synthpopband med Christer Lundberg

Kennelklubben är en duo bestående av Martin Brändström och Christer Lundberg. Bandet startades redan 1988 med ambitionen att bli synthpopstjärnor men så blev det inte riktigt. Nu 30 år senare gör de ett nytt försök. Martin och Christer är trots att det inte blev några stjärnor på 80-talet inga duvungar i branschen.

Martin spelar till vardags keyboard i hårdrocksbandet Dark Tranquility och Christer kommer nog många ihåg som frontfigur i synthpopgruppen Universal Poplab. Debutsingeln “Höghusmiljonär” är vacker synthpoplåt på svenska där Christer sjunger om sin kära stadsdel Majorna i Göteborg.  Låten släpps via skivbolaget Progress Production och en CD med begränsad upplaga och en vinylutgivning kommer att följa.

Se den snygga videon till låten skapad av Niklas Sundin.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …