Thursday , July 18 2024
Alice in Videoland, 2015

Alice in Videoland lägger av och ger sig ut på avskedsturné

Malmöbandet Alice in Videoland meddelar i en artikel i Svenska Dagbladet att de nu lägger av.

Bandet bildades i Malmö 2002 och tog sitt namn efter ett C64 spel. 2003 släpptes den första singeln ”Dance With Me” som satte fart på bandets karriär. Bandet har vunnit priserna årets bästa nykomling 2005 och årets artist 2006 på SAMA-galan. Man har också gjort ett hundratal spelningar där Arvikafestivalen med en förtjust 5 000-hövdad publik varit den största.

Men först ska de säga ett rejält farväl och åker ut på en avskedsturné och släpper en ”Best of”-platta.

Turnédatum
23/11 Grand, Malmö
24/11 Sticky Fingers, Göteborg
23/3 2019 Klubb Popidyll, Kalmar
5/4 2019 Stockholm TBA

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …