The Plastic Pals – Psychic Reader

Betyg - 9

9

Ett mer varierat Plastic Pals än någonsin överträffar sig själva.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Paraply Records

The Plastic Pals är tillbaka med sin tredje fullängdare och ännu en gång har Håkan Soold plitat ihop ett gäng riktigt bra låtar med riktigt bra texter. Ännu en gång lirar Green On Reds och Dream Syndicates Chris Cacavas keyboards med bandet och Psychic Reader lär inte göra ett enda fan besviken. 

Jag är inte alls säker på att The Plastic Pals nya album Psychic Reader är deras bästa skiva hittills. Föregångarna Good Karma Café och Turn The Tide är nämligen två jävligt bra plattor, de också. Däremot tror jag att Psychic Reader är bandets mest varierade album hittills. Här bjuds det nämligen på en rejäl mix av stilar där The Plastic Pals inte bangar för att plocka in ska, pubrock, soul, funk, power pop och psykedeliska tendenser i sin lätt skitiga, alltid melodiösa rockmusik. Gruppen har alltid haft en faiblesse för Paisley Underground och gamla fans blir inte besvikna. Nya lär tillkomma. Åtminstone om de får höra ultracoola saker som ”Connecting”, en slött tillbakalutad funklåt med pratsång som skickar dig tillbaka till ett nedgånget gatuhörn i 70-talets Bronx. Ska-låten ”Love away all things you hate” är också en höjdare, men på ett helt annat sätt, och ”Shame the devil” med sitt melodiskt snygga gitarrsolo har en märkligt sorgsen ton som tilltalar mig. Bandet ökar tempot och rockar loss i ”Cat on a hot tin roof” och ”Timing is everything”, klistrar sig fast i medvetandet med ”Clerkenwell” och softar i vackra ”Weight of the world”. Singeln ”Riding with Elvis” framförs i remixat skick av amerikanske producenten JD Foster och plattan avslutas värdigt med ödsligt vackra ”Invisible”. Förresten, jag har ändrat mig, Psychic Reader är Plastic Pals bästa album hittills!

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …