Wednesday , November 29 2023

Nitzer Ebb ger sig ut på turné i originaluppsättning.

Idag kan Zero avslöja att det stilbildande EBM-bandet Nitzer Ebb ger sig ut på turné i originaluppsättning och släpper exklusiv box innehållande alla gruppens album.

Nitzer Ebb som främst var aktiva på 80- och 90-talen gjorde en oväntad comeback 2006 och 2010 släpptes också ett nytt album, gruppens senaste. Efter det har bandet turnerat tillsammans med Depeche Mode och gjort ett antal turnéer i olika uppsättningar. Nu ser det dock ut som att gruppen kommer att återförenas i originalsättning under 2019.

Enligt gruppens skivbolag ska originalmedlemmen David Gooday turnéra med bandet under 2019 och med sig tar de även Simon Granger som var gruppens designer under de tidiga åren och som nu utgör gruppen STARK tillsammans med Gooday. Denna kvartett bildar Nitzer Ebb på en omfattande världsturné under 2019. Om turnén når Sverige är ännu oklart.


NITZER EBB 1982-2010 THE BOX SET

Förutom alla gruppens album innehåller boxen bonusspår, svåråtkomliga remixer, ett 28-sidigt häfte med anteckningar, exklusiva foton, flyers och konstverk och beskriver hela bandets karriär i kronologisk ordning från tiden i Essex till nutid och Los Angels. Boxen släpps av det amerikanska skivbolaget Pylon Records. Här kan du läsa mer och exakt vad boxen kommer att innehålla: http://pylonrecords.com/DetailNEBOXCOLOR.html

Ps. Skryt:) Zeros Stefan Albinsson har självklart bidragit till att göra detta möjligt. Ds.  

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

O!Dorian – funderar kring svek på nya singeln Limelight

O!Dorian – alias den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström, som beskriver sin musik som …