Thursday , June 20 2024

Samantha Fox – Hot Boy

Betyg - 3

3

Urvattnad Fox-låt med retrovibbar och avsaknad av charm.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Fox 2000

Vem behöver elva olika mixar av Samantha Foxs mediokra ”Hot boy”? Låten finns med i svenska filmen Videomannen som kommer på bio i höst och man får hoppas att filmen är bättre än låten i alla fall. Fox mest inbitna fans köper säkert Hot Boy-singeln oavsett. 

När Samantha Fox poppade upp från ”ingenstans” på 80-talet så fanns där en viss charm och naiv glädje med hennes låtar/plattor. Visst var det superkommersiellt redan då, sexualiserat på ytligast tänkbara vis, men samtidigt låg hon helt rätt i tiden och Samantha Fox blev världskändis, fick en radda hits, hamnade på posters i pojkrummen och blev en av dåtidens största sexsymboler. I Storbritannien var hon känd sedan tidigare, då hon redan som 16-åring kom tvåa i en toplesstävling The Sunday People hade 1983. Karriären som toplessmodell fortsatte via The Sun där Fox vikte ut sig på sida tre i ett flertal nummer. 1986 slog hon sedan igenom som popsångerska. Låtar som ”Touch me (I want your body)”, ”I surrender (to the spirit of the night” och ”Nothing´s gonna stop me now” blev gigantiska hits, bland många andra. Hennes första lp genererade hela fyra hits och uppföljaren fortsatte att placera Fox-låtar högt på listorna. Men då var då och då var det 80-tal, nu är det 2018 och singeln Hot Boy låter som en överbliven kvarleva från den tiden, inte som en uppgraderad, modern danslåt. Retro kan vara både kul och attraktivt, så jag grämer mig inte över att Fox låter daterad på den här låten, men tyvärr känns den fullkomligt charmlös och urvattnad. Fox förtjänar bättre material och likaså gör fansen. Robert Parker, Copycat och många andra har remixat, men ingen lyckas lyfta denna mediokra låt till en funktionell nivå. Hoppas verkligen att filmen är bättre än låten.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Zero_TV_Forever_Young_2010

Forever Young 2010 – Frans tar tempen på 80-talsnostalgin

Zeros reporter Frans Jahnstedt har tagit sig en titt på den omtalade nostalgifestivalen Forever Young. …