Kids See Ghosts – Kids See Ghosts

Betyg - 8

8

Bättre än Kanyes senaste soloskiva ye.

User Rating: Be the first one !
Kids See Ghosts
Skivbolag: GOOD Music / Def Jam.

Kids See Ghosts är betydligt mycket bättre än Kanye Wests soloskiva ye. Här erbjuds, till skillnad från på ye, precis det vi förväntar oss av rappstjärnan – banbrytande och spännande hiphop. Det är ett välbalanserat album där Kid Cudi och Kanye West väger upp varandras styrkor och svagheter. Kanye bidrar med energi och Cudi med lugn och känsla.

Sedan Man on the Moon-tiden har kvaliteten varit lika frånvarande som Kanye i Kid Cudis musik. Det är därför ingen överraskning att Kids See Ghosts är bland det bästa Cudi någonsin åstadkommit. Han har alltid varit som starkast i samspel med sin mentor. Det märks också att det är här Kanye lagt sin kraft. Musiken är uppenbart mer genomarbetad än soloprojektet ye. Samtidigt är Kids See Ghosts lika mycket Kid Cudi som det är Kanye. Cudis närvaro sätter sin prägel på albumets sound med tunga gitarrer och melankoliska hummanden.

De båda artisterna släpar på mycket ångest och ger ofta utlopp för sina mentala problem. För Kanye yttrar det sig genom energiska utbrott, medan Cudi uttrycker det genom glåmig depression. På Kids See Ghosts finner de jämvikt.

Den första låten ”Feel The Love” är en av albumet mest intressanta. Låten påminner och är möjligtvis inspirerad av den brasilianska dansgenren Baile Funk där artister gormar över hetsiga danstakter.

Medan ye var sämre upprepningar av gamla sound går Kanye och Cudi vidare från det gamla på Kids See Ghosts. På ”Free ”deklarerar de sig fria från tidigare plågor och på ”Reborn” rör de sig vidare mot framtiden ”återfödda”.

Kids See Ghosts kommer helt rätt i tid för både Kanye West och Kid Cudi. För Kanye räddar den upp den turbulenta perioden i Wyoming med åtminstone ett stabilt album. För Cudi är det en välbehövlig återkomst från år av alldeles för långa och låga album.

Om Morgan Storesund Skarin