Wednesday , July 17 2024

Ny version av den optimala VM-låten

I morgon går Sverige in i fotbolls-VM och lagom till dess släpps den optimala VM-låten:  Tyskarna från Lunds ”Global Fussball” i en tredje version. 

Första versionen av ”Global Fussball OK” släpptes 2002, sedan i en ny version 2006. Nu när Sverige återigen kvalificerat sig för ett VM släpper humorgruppen Varanteaterns humorband Tyskarna från Lund en nyversion som går under namnet ”Global Fussball Xopowo”. För er som inte kan ryska så betyder Xopowo självklart OK. Årets upplaga av låten är uppdaterad med rysk marschkänsla och en rap om sociala medier.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …