Wednesday , February 28 2024
2018

Synthgruppen Seadrake gör succé i Tyskland

Svensktyska synthgruppen Seadrake har släppt sitt debutalbum ”Isola” som direkt gick in på tyska alternativlistans första plats. 

Seadrake består av medlemmar från svenska och tyska synthband som LOWE, Statemachine, Akanoid och Minerve samt från metalbandet Dark Millennium och har beskrivits som en supergrupp. Nyligen släpptes gruppens debutalbum ”Isola” som spelades in i Ruhrområdet tillsammans med producenten Olaf Wollschläger (And One, Mesh) och masteringlegenden John Cremer (Beatles, Pink Floyd, Kraftwerk).

Seadrake spelar härnäst på polska Castle Party Festival och för första gången i Sverige på Debaser Strand i Stockholm 15 september, 2018.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …