Cina Samuelson – Sweet Mama, Elvis & Me

Betyg - 7

7

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Cool Country Music

Cina Samuelson är värd all respekt. Hon har genom åren hållit den traditionella countrymusikens fana högt i Sverige, och singeln Sweet Mama, Elvis & Me är inget undantag från den regeln. Två spår här som får en att önska ett nytt album.

Cina Samuelson har aldrig riktigt fått det erkännande hon förtjänar utanför den relativt snäva, svenska countryscenen, där i stort sett alla känner till henne. Medan Jill Johnson har blivit ett välkänt namn på svenskarnas läppar med hjälp av populära TV-program och lätt countryfierade poplåtar på radio så har Cina Samuelson stått kvar i skuggan med bägge bootsklackarna djupt nedkörda i den traditionella honky tonk- och countrymyllan. Det är lite sorgligt, för Samuelson som hållit sig lojal till den renodlade countrymusiken, förtjänar så mycket mer. Att singeln Sweet Mama, Elvis & Me skulle bli låten som förändrar allt och tar henne upp till de kommersiella höjderna tvivlar jag på tyvärr, men det är en mycket bra låt och detta är en bra singel. Förhoppningsvis utmynnar den så småningom i en fullängdare. Låten ”Sweet mama, Elvis & me” är en rockig låt med bra, stunsigt sväng, boogiepiano a´ la Jerry Lee Lewis, snyggt och elegant lirad pedal steel av Berra Karlsson, och en låt som gjord för att dansa till. Cina har själv skrivit den, liksom ”How long is forever” som är plattans andra spår. Den är något lugnare, men verkligen ingen såsig ballad, och förutom Cinas fina sång om längtan och besvikelse så uppskattar jag både Thomas Haglunds fiolspel, Stig Lindells piano och Karlssons steel. Det här gänget kan sin country och vet hur den ska framföras. Gott så. Mycket gott så, dessutom!

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …