Thursday , February 22 2024

Magnus P. Eckhéll – Equilibrium EP

Betyg - 8

8

Atmosfäriskt, suggestivt och klädsamt återhållet.

User Rating: Be the first one !

För snart ett år sedan recenserade jag Magnus P. Eckhélls debut-EP Antigravity. Då var han en positiv överraskning även om jag hade små invändningar som hindrade ett högre betyg än 7. Det märks tydligt att Magnus legat i hårdträning sedan dess. Hans första släpp för 2018, Equlibrium EP, är det fjörde släppet totalt. Han verkar trivas i EP-formatet och det lämpar sig utmärkt för hans produktioner.

Magnus P. Eckhéll - Equilibrium EP, omslag.

Detta är, precis som tidigare släpp, högklassig instrumental, elektronisk musik. Där hans debut hade en tydligare dansgolvsbetoning finns nu snarare atmosfär, suggestivitet och en mycket klädsam, väl avvägd återhållsamhet. Variationen mellan och inom låtarna, som jag efterlyste mer av i hans debut-EP, sitter som en smäck och det är som gjort för att sjunka ner med ett par rejäla hörlurar och drömma sig bort till de världar Magnus med fingertoppskänsla bygger upp.

Jag tillhör inte vinyltalibanerna, på gott och ont. Visst var det en fantastisk känsla att lägga ett vax på tallriken och se den snurra fram skön musik men jag har ingen romantik för knaster, damm och repor. En sak jag verkligen kan sakna är dock att sitta och fingra på de där stora, tjusiga fodralen. Och Magnus P. Eckhélls omslag hade verkligen inte skämts för sig i 12”-format, det hoppas jag vi får se framöver. Till dess rekommenderar jag en titt på Maskinmusiks webbplats, där du kan surfa vidare till din favorit bland de digitala kanaler som erbjuder Equilibrium EP.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.