Magnus P. Eckhéll – Antigravity EP

Betyg - 7

7

Habil debut-EP som lovar gott för framtida storverk.

User Rating: Be the first one !

Tänk ändå så fint vi har det, anno domini 2017. Bara några knapptryckningar bort finns hela din skivsamling och – ännu bättre – en hel värld av nya musikupplevelser. Av samma anledning behöver jag inte heller gräva ner mig i vilken genre Magnus P. Eckhéll skapar musik. Är det minimal techno, microhouse eller något helt annat? Skit samma, klicka på någon länk längre ner på sidan och bilda din egen uppfattning.

Vad det än tillhör för genre så är det rakt upp i min allé. Magnus kan nog, precis som jag själv, ha låtit både Speedy J och Plastikman snurra åtskilliga varv på skivtallrikarna på 90- och 00-talet. Hans egen debutskiva är minimalistisk, stämningsfull och suggestiv. Den erbjuder inte samma angenäma tuggmotstånd som, till exempel, A Shocking Hobby. Inte heller den zen-lika perfektionismen hos Artifakts (BC). Men att inte kunna mäta sig fullt ut med sådana mästerverk med sin första platta är samtidigt långt från ett misslyckande.

Det är lätt att sluta ögonen och drömma sig tillbaka till technoscenen på favoritfestivalen och se sarongerna och neonhårförlängningarna svinga till detta. Alla fyra låtarna på EP:n håller genomgående samma höga klass och även om jag inte tycker Magnus riktigt når upp till varken Jochem Paaps eller Richie Hawtins högsta höjder, så lovar Antigravity EP otroligt gott för framtiden. Den släpps på egna bolaget Maskinmusik och du kan streama den från alla de vanliga tillhållen, alternativt köpa den på Beatport, iTunes och liknande. Kolla hela listan hos Maskinmusik.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Tegel – Science

Förra gången vi hörde från Ola Larsén bjöd han på melodiös elektropop under namnet Datamaskin. …