Wednesday , June 12 2024

Tactile Frequency – Lost And Found

Betyg - 7

7

Hemlig syntpopduo överraskar positivt med hemsnickrad platta

User Rating: Be the first one !

Tactile Frequency - Lost And FoundI ett avlångt, charmigt och högst hemsnickrat skivkonvolut med tillhörande textblad dök Tactile Frequencys album upp. Sedan dess har jag lyssnat på Lost And Found ett flertal gånger och kan bara konstatera att musiken är mycket proffsigare än konvolutet. 

I ärlighetens namn vet jag inte mycket om den här duon. Ingen pressrelease följde med plattan, i omslaget står ingenting, inte ens vad killarna heter, textbladet ger heller ingen information. Efter en del letande på nätet hittade jag i alla fall deras Facebooksida och kunde där läsa att bakom bandnamnet Tactile Frequency döljer sig Fredrik Pettersson (FAE) som sjunger, skriver texter och musik samt Pierre Ekholm (2nd Body) som står för musik och produktion. Gruppen startade herrarna i oktober 2016. De har släppt ett antal singlar och så denna egenproducerade fullängdare. Där står också att deras influenser är Mesh, Erasure och Depeche Mode. Ingen större överraskning på det planet. Dessa influenser hörs tydligt och klart – på gott och ont – när man lyssnar på Lost And Found, som är en dansant, melodisk syntpopplatta, bestående av ett flertal riktigt bra låtar. Är det något bandet saknar, därav ordet ”ont” i förra meningen, så är det en egen identitet som urskiljer dem från nämnda influenser och alla andra band som låtit sig påverkas/influeras av dessa förebilder. Man gör det förväntade helt enkelt, överraskar inte nämnvärt, men det man gör – tretton låtar – gör man å andra sidan förbaskat proffsigt och bra. Hög kvalitet på låtar och framförande således, och stor chans att detta band kommer bli ett namn på de flesta syntpopfans läppar framöver.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …