Wednesday , July 17 2024

Limahl, Giorgio Moroder & Klaus Doldinger – The NeverEnding Story

Betyg - 6

6

En charmig liten utgåva med nostalgifaktor.

User Rating: Be the first one !
The NeverEnding Story
Skivbolag: SFE / Cherry Red.

Cherry Red återutger Giorgio Moroders soundtrack till filmen The NeverEnding Story från 1984 med titellåten av Limahl.

Jag kan börja med att medge att jag inte ens kommer ihåg om jag har sett filmen The NeverEnding Story, men Limahls titelspår minns vi ju alla. Cd:n börjar med Limahls singel, som ”fadar” in i början och ut på slutet för att vara ”oändlig” precis som hela berättelsen. De första fyra spåren ur själva filmsoundtracket kommer från Mannen med Mustaschen själv, Giorgio Moroder, och präglas av italobasgångar, syntpukor med mycket eko samt heroiska gitarrsolon. Det sprutar 80-tal ur alla öppningar.

”Swamps of Sadness” går mycket riktigt i moll när vi går ner oss i träsket, men redan på nästa spår, det triumferande ”Ivory Tower”, är basgången och syntpukorna ren italo. Uppåt värre, alltså. De tio spår som utgör kompositören Klaus Doldingers del av soundtracket är mer i traditionell orkesterstil, mer suggestivt stämningsskapande än Moroders 80-talsextravaganza.

Bonusmaterialet består av en tolvtumsversion av Moroders ”Ivory Tower” samt fem mixar av Limahl-singeln, som på tidstypiskt vis, på gott och ont, håller sig ganska nära originalet. Inga överraskningar alltså, varken glada eller obehagliga. Till sist en franskspråkig (!) tolkning av titellåten.

Detta blir tyvärr bara en charmig liten utgåva med kultfaktor för den som redan har ett nostalgiskt förhållande till filmen eller Limahls popklassiker.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Shooter Jennings

Shooter Jennings: Love Kills

80-talsretro från countrylegendens son.