Wednesday , June 19 2024
Silke Bischoff

Silke Bischoff-sångaren Felix Flaucher död efter en tids sjukdom

I går nåddes vi av den tråkiga nyheten att den tyske musikern och sångaren Felix Flaucher har lämnat oss efter en tids sjukdom.

Felix är mest känd som sångare i den tyska gruppen Silke Bischoff och senare även i bandet 18 Summers. Felix dog lugnt och stilla i sitt hem i  Ludwigsburg.

Silke Bischoff var ett band som betydde mycket för många inom den mörka synthsubkulturen och bandet kom att bli kultartister i dessa kretsar. Gruppen har även haft en betydande roll i Zeros historia. Under tiden då Zero (tidigare Zynthec) startades blev låten ”On The Other Side” något av ett signum för var Zero ville placera sig i musiktidningsdjungeln, nämligen någonstans mellan elektronisk pop och goth.

Zeros Stefan Albinsson har följt bandet sedan starten och fick till slut en intervju med Felix, vilken publicerades i någon av våra många pappersupplagor under 00-talet. Så här kommenterade Stefan bortgången på sin Facebooksida när dödsfallet blev känt.

– Felix Flaucher left us last night, Felix bands Silke Bischoff and 18 Summers has been a huge inspiration to me and I’m happy that I got the chance to talk to Felix for a zero article. I hope you Felix find your peace “on the other side” (Stefan Albinsson / Zero)

R.I.P Felix Flaucher

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …