Winter Witches kommer att bli kända med släppet av synthspåret “Unknow”

winterwitches

Härmed är det bevisat. Australien levererar en duo med fin förmåga till att skapa ett superbt spår och det känns lovande inför vad som komma skall från dem. Gruppen Winter Witches är Jason Sweeney och Em König från Adelaide, Australien. De släppte sin självbetitlade EP 2016, som låg på Three D Radio’s Top 20 + 1 i fem på varandra följande veckor.

Winter Witches är den synthbaserade duon vars musik kan beskrivas som “läckert förförande musikslingor kombinerade med fint ID i sången som gifter sig både med melodi och text som sitter”.

Duon inspireras av det exotiska och udda samhällsämnena i världen och gay-kulturen. Winter Witches musikaliska influenser är stora och varierande. Gruppen lyssnar på massor av så kallad Scandi-pop och de inspirerars av de kraftfulla kvinnorna och queerartisterna på planeten, som besitter lyrisk intensitet och vars ljud är distinkta och spännande; Konstnärer som Jonnalee, Iamamiwhoami, The Knife, Robyn samt ikoner som PJ Harvey, Kate Bush, Björk och Tori Amos.

Winter Witches befinner sig för närvarande i en unik position i sin roll som låtskrivare och utvecklare av musik för dans- och teaterprojekt. De påbörjas år 2017 intierat av “Vitalstatistix” då gruppen fick i uppdrag att skriva och producera ett livsmusikarbete kallat “Climate of Cruelty”. Ett arbete där de undersöker effekterna av jordbruksfabrikernas inverkan på klimatförändringarna. Detta projekt har fått stöd från Australien Council, Arts SA och Vasudhara fonden.

Det senaste låtsläppet från gruppen är “Unknow”. Den handlar om då varje enskild människa inser att det finns saker inom oss själva med kraft att förändra vem vi är. En annan aspekt handlar om att vi kan med den insikten hjälpa oss att bli de person som det var ämnat för oss i livet att bli. Det jaget inom oss själv som vi gömmer oss från och som vi gömmer inom oss inför omvärlden. Det handlar om rädsla och glädje i dessa realisationer. Artisten ville göra ett dansspår som förmedlar denna intensitet både lyriskt och musikaliskt.

Deras supersköna & nya singel “Unknow” finns att lystra till för världen här:
https://soundcloud.com/winterwitches/unknow

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Zoot Woman släpper “Ordinary Face”

Den brittiska gruppen Zoot Woman lanserades på världsscenen 2001, då de släppte sitt debutalbum Living …