Wednesday , February 28 2024

Simon Zion bryter sig loss och går sin egen väg

Simon Zion har varit i Los Angels och spelat in den elektroniskt r&b-doftande singeln ”Ego Avenue” tillsammans med stjärnproducenten David Mårtensson. Singeln är det första vi får höra från Simon sedan han lämnade sitt majorkontrakt.

Simon Zion känner nog de flesta igen som den alternativa killen i Idol. Något färre kanske känner igen honom från Stjärnkusken som var ett annat TV-format där denne finlänsk-svensk hade stora framgångar.

Nu är han tillbaka där han en gång startade, independent. På sin egen label släpper han nu den elektroniskt r&b-doftande singeln ”Ego Avenue” som i sina bästa stunder för tankarna till Prince.

“Ego Avenue” adderades denna vecka på Zero “Topp 30” Följ den här >>

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …