Den franska elektropopstjärnan Yelle släpper “Interpassion”

Yelle-color (C) 2016 Yelle
Yelle är franskyskan Julie Budet som kommer från Saint-Brieuc, en liten stad i Bretagne, nordvästra Frankrike. Yelle fick rampljuset på sig i samband med uppmärksamheten 2005  via singeln “Je Veux Te Voir”. Albumet “Pop Up” kom 2007 och uppföljaren till det “Safari Disco Club” utgavs år 2011. Julies elektroniska musik är producerad av Grand Marnier.

Spåret “Interpassion” skrevs strax efter det att artisten hade avslutat turnén “Complètement Fou”. Låten handlar om all den kärlek som Yelle kände, mottog och delade med sig över hela planeten under turnén. Den speglar den öppenhetensanda som fanns med hela tiden från ett land till ett annat, men som även står i stark kontrast till de stora och globala konflikterna i dagens politiska och sociala samhällen. Atmosfären i “Interpassion” återuppväcker också känslan från de franska låtarna “Zoolook” av Jean-Michel Jarre och Alain Souchons “Vous êtes lents” och under rubriken; -Geo-Pop-litics!!!

Här ser du deras ack så underhållande video till “Interpassion”:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …