Monday , August 15 2022

Erasure-doftande electropop från svenska Nordik Sonar

Retro-pop-duon Nordik Sonar är äntligen tillbaka med nytt material. Deras nysläppta singel Dancing är fyld av Erasure-influenser och 90-talsdoftande housetoner.

Nordik Sonar består av Linus Erlandsson och Benjamin Trossö som sedan tidigt inspirerats av dåtidens storheter som Erasure, MadonnaABBA och Prince. Lägg sedan till samtidens älsklingar som Robyn och Röyksopp, vilket också hörs i produktionen. ”Dancing” är ett souligt elektrohouse-epos som skriker brustet hjärta och fanatisk tonårskärlek. Den läker all infekterad kärlekssorg under i alla fall tre och en halv minut.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Sally Shapiro - Sad Cities

Sally Shapiro – Sad Cities

Sally Shapiros sound påminner mig om Lynsey de Paul, en engelsk sångerska som gjorde plattor …