Zynic - 2017

Zynic levererar 90-talsdoftande synthpop

Längtar du efter 90-talstdoftande synthpop, då kan vi berätta att Zynic är bandet du ska kolla upp. 

I veckan släpptes H.P. Siemandel alias Zynic ett nytt album. Blindsided som skivan heter doftar precis som tidigare material 90-talssynthpop. Zynic har släppt ett par skivor tidigare varav den senaste Dreams in Black and White kom för två år sedan. Men på nya singeln ”Neon Oblivion” känns det som Siemandel hittat rätt och kan nå en större publik.

Olaf Wollschläger som tidigare arbetat med storheter som Melotron och Psyche har producerat skivan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …