Rio Negro – An Abrupt Solidity to The Light

Vad sägs om genomtänkt, mörk musik med klassisk postpunkkänsla? Dramatiska tongångar som leder tankarna till The The, Cabaret Voltaire och tidiga Simple Minds?

Detta är vad den Stockholmsbaserade mångpysslaren (musiker, poet och poet) Victor Moreno bjuder på under projektnamnet Rio Negro.

artworks-000197984508-m1xa6q-original

Debut-ep:n heter ”An Abrupt Solidity to The Light”, är inspelad i Elektronmusikstudion i huvudstaden och ett par bekanta namn, som Oliver Ackermann (A Place to Bury Strangers) och Björn Hansell (Fever Ray), har hjälpt till med ljudbilden.

Lyssna här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Guldkorn från mäster Iggys katalog

Idag, den 18 mars 2016, släpper Iggy Pop sitt sjuttonde och eventuellt sista studioalbum, Post …