Nozart sätter färg på tillvaron med synthslingor

nozart
Nozart drivs av New-York-bon Noah Kellman. Han både skriver och producerar sina egen och synthbaserade musik. Kellman turnerade tidigare i USA som synthmusiker för artisten Elliot Moss band under Moss amerikanska turné. Efter det samarbetet tillbringade Nozart ett år med att skapa sitt egna personlig varumärke och sedan kom debutsingeln “Long Long Time” i februari 2015.

Den nya singeln “Puppet” hade premiär på The Deli Magazine. Nozart är en fantastiska berättare med musiken i ådrorna och i sitt uttryck väver han ihop melodiska gobelänger bestående av digitala ljud, utomjordiskt buller och obarmhärtiga elektriska beats. Det finns även en lätt likhet med Philip Oakey från Human League i Nozarts lena röst. Det är oerhört svårt att inte vilja ta sig an att lyssna på spåret “Puppet”. Låten förmedlar en ny och modern känsla och det vilar en stark exprimentlusta och ljuvliga toner i materialet. En ny era vilar inom elektropopen för Nozart för det här är riktig elegant och utvecklad musik.

Lyssna på den härliga låten här:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Zoot Woman släpper “Ordinary Face”

Den brittiska gruppen Zoot Woman lanserades på världsscenen 2001, då de släppte sitt debutalbum Living …