Jenny Gabrielsson Mare - 2016
Foto: Anna Thorbjörnsson

Jenny Gabrielsson Mare släpper “Comb the Wicked”

Hösten 2014 spenderade Jenny Gabrielsson Mare en månad ensam i Brooklyn, New York för att skriva material till ett nytt album. Resultatet blev Comb the Wicked, ett album inspirerat av atmosfären i Brooklyn – från industriellt oljud till soul och gospel.

“Comb the Wicked” är titelspåret och andra singeln från Jenny Gabrielsson Mares tredje soloalbum. Låten kretsar kring skuld, skam och förändring, om oförmågan att göra rätt och uppföra sig. Och att alla ens brister och fel naturligtvis måste sitta i ens toviga hår.

Arrangemangen är baserade på sång, piano, orgel och slagverk och i inspelningsprocessen har hon bland annat samarbetat med den legendariska slagverkaren Michael Blair som bland annat spelat med Tom Waits och Lou Reed.

Och det är i världar bebodda av musiker som Tom Waits, Nick Cave och PJ Harvey vi hittar Gabrielsson Mares musik. Tematiskt kretsar albumet kring religiösa- och folkloristiska motiv, skuld, död och vansinne.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …