Friday , February 23 2024
Freddie Wadling
Freddie Wadling 1951-2016.

Freddie Wadling släpper Bowietolkning från kommande livealbum

Den 8 april hade Freddie Wadling en bejublad konsert på Slagthuset i Malmö. Det skulle visa sig bli hans sista. Konserten spelades in och kommer släppas på CD och vinyl den 10 februari.

Vi vill redan i dag bjuda på ett smakprov att lyssna på över helgerna. En egensinnig, suggestiv version av David Bowies “I’m Deranged”. Originalversionen av låten finns att hitta på Bowies hyllade konceptalbum 1.0 Outside (1995). Freddie valde att göra den som hyllning till en av sina främsta inspiratörer. Med en unik närvaro och intensitet gör Freddie Wadling låten till sin egen.

Freddie Wadling Grammisnominerades nyligen postumt i kategorierna Årets Album och Årets Folkmusik/Singer-songwriter för sitt sista studioalbum “Efter regnet”.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Bowie-hyllningskonsert med Billy Corgan och Trent Reznor

Praktiskt taget alla artister Zero Magazine skriver om är, direkt eller indirekt, influerade av David …