Saturday , February 24 2024
lana del ray

Way Out West rivstartar – Lana Del Rey första bokningen för festivalen

Way Out West rivstartar och ger besökarna en riktigt fin julklapp. Till Göteborg och Slottskogen nästa sommar kommer nämligen ingen mindre än Lana Del Ray.

Trots sin förhållandevis korta karriär har hon redan uppnått närmast ikonstatus. Hon är en solklar stjärna som går en egen väg i ett ganska likriktat flöde. En omåttligt önskad artist till Way Out West.

Inte som en käftsmäll, utan snarare som en varm ökenbris, dök Lana Del Rey upp i våra liv sommaren 2011. I en tid av vilt rumpskakande var hennes svala framtoning välgörande. Att hon dessutom kom beväpnad med ett till synes oändligt antal sånger som perfekt balanserar ljudet av 2010-talet med ett slags bedagat, sorgset 1960-tal gjorde ju inte saken sämre.

Lana Del Rey hade tidigare haft ett flertal projekt, men när den egenproducerade videon till Video Games dök upp 2011 blev den en viral sensation och genomslaget blev totalt. Uppföljaren Blue Jeans var minst lika stark och Born To Die från 2012 sålde 3 x Platina och blev ett av det årets mest sålda album. Sedan dess har hon släppt två album, Ultraviolence och Honeymoon, samt tre EPs fyllda med filmisk melankoli, samarbetat med Bobby Womack och The Weeknd (gästar bl.a. hans senaste album Starboy) samt nominerats till en handfull Grammys. 170 miljoner svenska streams bara på Spotify. Så 2017 står Lana Del Rey stadigare än någonsin, i sina vintageskor från 1958, på popmusikens allra översta piedestal.

Tips! Köp biljetter till Way Out West redan nu. Varje månad släpps ett antal biljetter till specialpris, först till kvarn. Biljetterna har varit slutsålda de flesta år och biljetterna blir dyrare för varje månad så passa på nu.

Köp biljett här << Köp här >>

Steg 1: 1395 kronor (Slutsåld!)
Steg 2: 1495 kronor (Slutsåld!)
Steg 3: 1595 kronor (Slutsåld!)
Steg 4: 1695 kronor (Slutsåld!)
Steg 5: 1795 kronor (Slutsåld!)
Steg 6: 1895 kronor
Steg 7: 1995 kronor
Steg 8: 2095 kronor
Steg 9: 2195 kronor

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Blur

Blur klara som första huvudakt på Way Out West 2023!

Way Out West återvände med dunder och brak förra året efter två års paus. Solen …