Plàsi - 2016

Plàsi – en ärlig och berörande debut

Svenske singer/songwritern Plàsi släpper debut-ep:n Now & Then. Ep:n är inspirerad av akustisk indiemusik och band som Kings of Convenience, Dotan och Andreas Moe.

Plàsi är född på Kreta med grekisk pappa och svensk mamma. Vid fyra års ålder flyttade han med sin mamma till Sverige där han växt upp och senare utbildade sig på Rytmus Music School i Stockholm.

Han skriver, producerar och distribuerar sin musik helt själv. Låtarna har ofta meningsfulla texter och harmoniska melodier vilket ger ett ärligt och berörande intryck.

Ep:n Now & Then har redan gjort succé när Zero tipsar om den, låten ”Who Are We” har över 330 000 spelningar på Spotify. Låten skrevs efter en upptrappning av den så kallade “flyktingkrisen ” i Europa och behandlar vilka val vi som människor har. Lyssna på ep:n här nedan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Manic Street Preachers gör Madonnaklassikern “Borderline”

1984 släppte Madonna ”Borderline” som den femte och sista singeln från sitt debutalbum. Låten, som …