Tuesday , April 23 2024
Maple & Rye - 2016

Maple & Rye debutsingel handlar om när cancern besegras och livet blir ljusare.

Maple & Rye är ett nytt folkinspirerat indiepop-band från Göteborg. Deras folkliga stämsång varvas med harmoniska melodier, akustiska stränginstrument och spännande rytmer.

Tanken med uppsättningen är att hålla musiken utan elektroniska inslag för att både publiken och bandet ska få en genuin liveupplevelse.

Låten “Lost” tar oss med på en resa i en av bandmedlemmarnas liv, Leo. Den beskriver en grym period, då hans liv förändrades över en natt. Leo var bara 10 år när han drabbades av vad inget barn ska behöva uppleva, cancer.

Med inledingsfrasen “I was so young when you knocked on my door” får vi följa med i kronologisk ordning, från då- till nutid. Från när han tog emot det tuffa beskedet till när cancern besegrades och livet blev ljusare. I stämmor skapas medkänsla och ger varje ord en betydelse.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Manic Street Preachers gör Madonnaklassikern “Borderline”

1984 släppte Madonna ”Borderline” som den femte och sista singeln från sitt debutalbum. Låten, som …