Tom Shed –  Davey´s Cornet

Review Overview

Betyg - 7

7

En samling folk- och countrysånger om nutida och historiska händelser.

User Rating: Be the first one !

 

Tom Shed - Davey´s Cornet, omslag
Skivbolag: Curly Maple Music

På omslaget till Davey´s Cornet står Tom Shed (eller någon annan) iförd sin vita Stetson, med en akustisk gitarr hängande över axeln, på en kyrkogård för krigsoffer någonstans i USA. Men det här är ingen deppig platta. Däremot berättar den ett flertal verklighetsbaserade historier med såväl humor som allvar.

Musikaliskt är Tom Shed låtskrivare, sångare, gitarrist och banjoist. Han har i många år turnerat över USA, Europa, Kanada, Nya Zeeland och Australien. När han inte ägnar sig åt att framföra sina sånger skapar han soundtracks till filmer och för TV. Davey´s Cornet innehåller tolv spår, de flesta inom country- och folkgenrerna, och flertalet med genomtänkta, berättande texter. Dessa kan handla om allt möjligt. Titelspåret t.ex. handlar om en krigsveteran som finner ett sätt att lämna kriget bakom sig, ”Draw the line” handlar om osedvanligt äcklig mat, ”Ole Hickory´s town” är en historisk sång som tar avstamp 1901 i Jacksonville och beskrivs via Tom Sheds gamla farmors ögon, medan ”Bolita Sam” handlar om en senator i Florida som sköts till döds av sin svarta älskarinna 1953 i Live Oak, Florida. Den händelsen görs det en film om just nu. Många av låtarna här är djupt personliga, såsom ”Better than good”, en kärlekshistoria om kvinnan som kom till en konsert och stal musikerns hjärta på plats och ”Just a soft echo”, en låt som handlar om vännen och mentorn som plötsligt avled och deras gemensamma minnen. Shed har skrivit merparten av sångerna på plattan, men inte riktigt alla. Den mest kända covern är tveklöst ”Riders in the sky” som allt från countryartister till rock- och punkband lirat in. Tom Shed gör en utmärkt traditionell version av den. Davey´s Cornet är allt som allt en utmärkt, varierad och mycket underhållande musik- och textupplevelse.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …