Wednesday , June 19 2024
Cronicle - 2016

Svenska Cronicle upptäcktes av Blossoms producent

Cronicle kan vara Sveriges nästa stjärnskott. Den numera Londonbaserade musikern började sin karriär redan som nioåring, då hon skrev egna låtar. Efter skolåren tillbringade hon en tid i den alternativa punk och rockscenen.

Efter några år av headbangande övergav hon scenen och flyttade till London där  hon träffade stjärnproducenten Rich Turvey (Blossoms producent på debutalbumet som toppade Englandslistan i våras).  Efter att ha fått frågan om de kunde göra musik ihop har hon nu hittat en väg in i popmusiken.

Med en skandinavisk touch gör hon electronisk popmusik och första låten ut ”Head Up High” är nu släppt på Soundcloud.

https://soundcloud.com/cronicleofficial/head-up-and-high11

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Blossoms live på Debaser i Stockholm den 18 februari 2017. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Blossoms live på Debaser

I helgen var brittiska Blossoms tillbaka i Stockholm. Ernst Adamsson Borg återknöt bekantskapen.