Tuesday , April 23 2024
Blossoms

Blossoms – tillbaka med Cool Like You

Engelska popsensationerna Blossoms är framme vid andra albumet, Cool Like You, och Zeros Ernst Adamsson Borg har talat med sångaren Tom Ogden.

Blossoms är ett av de där nya banden på den engelska musikhimlen som visat sig skina allra starkast på senaste tiden. 2016 kom deras debutalbum och det togs emot med öppna armar av engelsk och en del internationell press. Jag träffade bandet i krokarna kring deras första sverigebesök i början av 2017 och då var det ett band som var lite ovana vid uppståndelsen kring dem och även något nervösa. Nu, inför deras andra album vid namn Cool Like You, tog jag ett snack med sångaren Tom Ogden och vi pratade kring just övergången från att vara ett litet band till ett förhållandevis etablerat.

Ni har ju turnerat väldigt mycket men ändå lyckats få ihop till ett andra album, när har ni haft tid?

– Vi fortsatte lite på samma tema som det föregående albumet, som vi spelade in 2016. Jag skriver låter mest hela tiden, så vi har en del material. Runt jul köpte vi även ett gäng gamla keyboards, vilket hjälpte för att hitta soundet. Sen spelade vi in en demo och insåg att vi hade material till en ny platta och den blev klar på 22 dagar.

22 dagar? Det var snabbt jobbat!

– Haha, tack! Det hänger väl ihop med att vi har blivit såpass samspelta och att alla vet vad de ska göra nu. Och att vi jobbar med producenter vi känner till hjälper förstås.

Blossoms

När jag träffade er första gången hade ni precis släppt er första platta och turnerade. Nu är ni ett etablerat band, vad är den största skillnaden nu mot då?

– Framförallt lär man sig väldigt mycket längs vägen. Man blir bättre på att skriva låtar och på att spela. Sen blir produktionen av grejer också bättre, man lägger i en högre växel allt som allt skulle man kunna säga. Vår producent, James Skelly, tipsar mig också om musik som han tror skulle inspirera mig, vilket också är en faktor.

Och var är den nya plattan inspelad?

– Liverpool! Samma ställe som den förra, så det börjar kännas lite som ett andra hem. Det hänger lite ihop med skillnaden från förut. Vi blir säkrare i studion och så har vi som sagt investerat i väldigt mycket, som nya instrument och sånt.

Ah, Liverpool har ju en stabil historia av popband också. Ska ni turnera nu med nya plattan?

– Haha, verkligen! Ja, vi ska köra en kort turné i England nu till sommaren och förmodligen några festivaler längs vägen också. Men mot slutet av året blir det förhoppningsvis en större turné!

 

Tom var för tillfället i Amsterdam, där Blossoms senare under kvällen skulle spela förband till Noel Gallagher. Jag bad honom självfallet hälsa från mig. Plattan Cool Like You finns ute nu och på sedvanligt Blossoms-manér kan alla räkna med medryckande popmelodier och catchiga refränger!

Om Ernst Adamsson Borg

Kolla även

Liam Gallagher As It Was

Liam Gallagher teasar dokumentären

Som det var.