Bear’s Den – Red Earth & Pouring Rain

Review Overview

Betyg - 4

4

Bear's Den rör sig bort från folkrocken och i riktning mot 80-talet.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Caroline / Universal.
Skivbolag: Caroline / Universal.

Helskäggsbeklädda herrar från England som spelar någon form av alternativ folkrock. Känns det bekant? Det borde det göra, landet har nämligen spottat ur sig ett gäng. Bear’s Den är inget undantag. Även om deras nya album rör sig bort från folkrocken och i riktning mot en mer lågmäld popmusik med inspiration från 80-talet.

Red Earth & Pouring Rain rullar på i ett långsamt tempo. Gitarrerna plockar i bakgrunden av Andrew Davies sång och ovanpå det ligger någon form av elektroniskt eko-skimmer. Det ger inte riktigt mersmak att intensivt plöja de tolv spåren en varm sommarkväll.

När jag såg albumomslaget tänkte jag ”Wow, det ser riktigt bra ut”. Förväntningarna var nog lite för höga. Inget spår på skivan riktigt sätter sig. Titelspåret, som även råkar vara först ut av de tolv låtarna, bådar till en början gott. Det river lite lagom om musiken och det känns som att potential finns. Men när spår fem gått klart börjar det bli tröttsamt och känslan att något snart borde hända infinner sig. Men tyvärr händer inget. Tolv sånger passerar och det förblir ett stillsamt och inte alltför inspirerande album. Det blir inte speciellt mycket bättre än en skiva att ha i bakgrunden när vardagens allehanda bestyr måste göras.

Om Ernst Adamsson Borg