Thursday , December 7 2023

Kristofer Åström – Pipe Dream

Review Overview

Betyg - 5

5

Fireside-trubadur ger ut ytterligare fyra spår från förra inspelningssessionen

User Rating: Be the first one !
Kristofer Åström - Pipe Dream, omslag
Skivbolag: Startracks / Border Music

Kristofer Åström passade på att släppa ep:n Pipe Dream i samband med en turné han gjorde i Tyskland. Låtarna spelades dock in i samband med förra fullängdaren, The Story Of A Heart´s Decay, och gillar du den lär du gilla sångarens nya utgåva.

Kristofer Åström är en av dessa många medelålders män med gitarr som skriver och sjunger allvarliga låtar och klär dem i musikalisk americanaskrud. Med varje skiva lyckas han nå mig med några av sina alster, medan andra går mig spårlöst förbi, eller till och med tråkar ut mig när det hela tenderar att gå alltför sakta alltför ofta. Pipe Dream utgör inget undantag. Det inledande titelspåret påminner lite om Johnny Cashs stuk och sångmelodin känns självklar på ett positivt sätt. Om Åström höll sig till det här stuket, samt ökade tempot ytterligare i andra spår, skulle jag säkert älska det han gör. Inledningsvis tänder den här ep:n således ett hoppets ljus. Luleåbördige Åström fortsätter sedan med ”Stupidity” vars melodi håller nämnda ljus brinnande med extra lyster ett tag till. Därefter börjar lågan flacka och intresset falna en aning. ”Solid ground” är visserligen okay, men den gör mig inte till en mycket lyckligare människa, och när skivan avslutas med sega, tröttsamma ”Stay down” är allting som vanligt igen… Ljuset slocknar helt efter några verser och jag börjar fundera på vilken platta jag ska lyssna till härnäst, istället för att koncentrera mig fullt ut. Det är lite synd att man känner som man gör kanske, för Åström sjunger bra och det är inget fel på musikanternas framförande, men för mig är detta – ännu en gång – för mycket brunsås och för lite krydda på steken.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!