Thursday , July 25 2024
Rein, 2016

Hypade Rein släpper turné och ny singel

Rein (Joanna Reinikainen) som Zero skrivit om tidigare har under väldigt kort tid lyckats etablera sig som ett stort hopp för den svenska elektroscenen. Med tunga basgångar och en enorm attityd släppte hon sin självbetitlade debut-EP i januari – och nu är hon aktuell med en ny singel. “I Don’t Get Anything but Shit from You” är skriven och producerad av Rein själv tillsammans med låtskrivarna Märta Grauers, Louise Frick-Sveen och Jimmy Monell. Singeln blev mastrad hos legendariske Mike Marsh som tidigare arbetat med bl. a. Justice, The Prodigy och Depeche Mode.

Rein är delvis elektro, delvis punk och delvis EBM. Hon växte upp i en förort till Stockholm och utmanar
dagens stilar och format för att förhoppningsvis återväcka ett intresse hos en ung publik till en genre som många trodde skulle dö ut.

Men på ett mer personligt plan: ”Jag har varit i flera riktigt dåliga förhållanden tidigare och utan att gå in på detaljer så har denna låt snuddat vid allt det, samt gett mig en kanal att ventilera mina känslor igenom. Ett sätt att rensa systemet, en slags terapi.”

Rein har spelat live i Musikguiden i P3 och nyligen fick hon en personlig inbjudan av Refused att spela på Umeå Open, en stor höjdpunkt. Med debut-EP:n och nya singeln i ryggen gör hon en rad spelningar under sommaren och hösten 2016.

Kommande spelningar (fler tillkommer):
28 maj – Hammer Bar, Visby
28 juli – Emmabodafestivalen
29 juli – Storsjöyran, Östersund
12 augusti – Subkultfestivalen, Trollhättan
20 augusti – Musikens Makt, Luleå
1-2 september – Live At Heart, Örebro
15 oktober – Bodyfest, Stockholm

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Rein släpper Bodyhammer

Tredje singeln från kommande debutalbumet.