Red carpet opening ceremony – ESC 2016 starts!

Hej igen alla music lovers. Efter en traditionsenlig smygstartvecka på ESC kommer vi nu in i skarpt läge. Allt börjar som vanligt ikväll med the red carpet ceremony där alla artister kommer visa upp sig. 

Det startar kl 19.00 vid EuroClub precis nedanför slottet och sänds live via Eurovision TV. Värdar är Catarina Rolfsdotter-Jansson and Jovan Radomir. Därefter fortsätter öppningsceremonin på Stockholms stadshus. Slutligen återvänder alla artister till EuroClub där det blir opening party natten lång. Värdar på EuroClub är som bekant Shirley Clamp and Velvet.

På tisdag semifinal 1 och på torsdag semifinal 2 och på lördag final. Här kan du ta del av alla bidragen.

Och här är hela veckans program för EuroClub Vi ses där!

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …