Friday , February 23 2024

Rotersand – Torn Realities

Review Overview

Betyg - 6

6

Ny singel med Rotersand som bådar gott inför en ny fullängdare.

User Rating: Be the first one !
Rotersand - Torn Realities, omslag
Skivbolag: Trisol Music / Sound Pollution

Tyska, elektroniska Rotersand är tillbaka med en ny singel. Titelspåret ”Torn realities” avfyras i tre olika versioner, och sedan har man med ett par andra spår, kallade ”Just sales” och ”Not about you (DSX remix)” som bör tilltala dig med smak för lite hårdare tongångar.

Rotersand är ett stabilt band, bildade 2002 och med tre fullängdare (samt en nyutgåva av debutalbumet) och en mängd singlar och ep:n i bagaget. Killarnas senaste singelsläpp är baserad på den melodiösa, popiga och rätt vackra ”Torn realities” och dess hitmässiga refräng. En låt som borde fungera för er som gillar exempelvis Erasure, och som säkert fungerar bra på ett dansgolv. ”Just sales” som kommer därefter är en hårdare smocka. Här ger sig Rotersand in i EBM-land igen och personligen har jag svårare att sitta still till den här rackaren än till plattans huvudlåt. Det tunga soundet och det rättframma svänget får mig att tänka på en konfrontation mellan Front 242 och The Prodigy under de bägge bandens storhetstid, men låten är ingen radiohit, utan snarare en höjdpunkt under en livekonsert. Eller som här, en energiförmedlare i mer vardagliga sammanhang. ”Not about you” går saktare, är mer experimentell, och kanske något av en mellanlåt på en fullängdare, men den har en tilltalande tyngd och gör inte ont att lyssna till när andan faller på. Avslutningsvis återkommer ”Torn realities”, denna gång i en ”Solar fake remix” som i tid är aningen längre än den första versionen, men kortare än den förlängda, andra versionen. Förhoppningsvis får Rotersand en del framgångar i Tyskland och kanske även utanför hemlandet med Torn Realities, så att vi snart kan få en fullängdare med bandet igen. Det skulle göra allt annat än ont!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!