Rotersand – Truth Is Fanatic Again

Review Overview

jovars. - 9

9

Detta är ett mycket lyckat och varierat stycke modern, elektronisk musik.

User Rating: Be the first one !
Rotersand - Truth Is Fanatic Again, omslag
Skivbolag: Trisol Music / Sound Pollution

För tio år sedan gav Rotersand ut Truth Is Fanatic för första gången. Nu har den kommit ut ”Again”.

Bandets debutalbum har helt enkelt fått sig ett ansiktslyft, delvis på grund av nyinspelningar av låtarna och delvis på grund av remixer, gjorda av exempelvis Solitary Experiments, VNV Nation, Aesthetic Perfection, L´Ame Immortelle/Nachtmahr och Fräulein Plastique. Resultatet är i stora drag utmärkt, och hur skulle det kunna bli annat med ett så bra originalmaterial? På Truth Is Fanatic Again har stilarna plockats från den elektroniska äng där electro, EBM, industri, future pop, synthpop, techno och dark wave blomstrar, växer och gror i all sin svängiga skönhet. Buketten har i slutänden blivit ovanligt stilren, stabil och homogen. Elefanter skriker igång första låten som vore den en Tarzanfilm, rytmen pumpar rak och obeveklig, sången och samplingarna sitter som de ska, och skivan är igång. Man fortsätter med titelspåret “Truth is fanatic again” där Mark Jackson från VNV Nation gästar, och vi dansar fram i mörkret som oheliga hippieandar. Tredje spåret, “Almost violent”, remixad av Solitary Experiments, ökar tempot åtskilligt och nu joggar vi genom nattliga bakgator, vi ökar takten, springer, ser oss inte om längre… Vi hamnar mitt uppe i “Content killer” där EBM och industri uppnår en lyckad kollision, för att plötsligt bli till stenhård techno. Och så där fortsätter det i sammanlagt 15 låtar. Samtliga går att dansa till om man har behov av det, men framförallt: detta är ett mycket lyckat och varierat stycke modern, elektronisk musik!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!