Zeigeist – The Jade Motel

Review Overview

Betyg - 7

7

Återutgåva av synthiga bandets enda fullängdare.

User Rating: Be the first one !
Zeigeist-The-Jade-Motel
Skivbolag: Electro Shock Records

Zeigeist existerade mellan 2006 och 2009. Under den perioden hann man ge ut ett flertal singlar, men endast ett album: The Jade Motel från 2008. Skivan har nu återutgivits av tyska Electro-Shock Records med två bonusspår.

När Zeigeist uppträdde var de inte bara några musikanter som stod framför sina syntar och glodde i golvet. Bandet tillverkade sina egna kläder, använde teaterblod, smink, konfetti och diverse scendesign. Förmodligen var det en höjdare att se bandet live. Bland gruppens hits blev ”Tar heart” – andra spåret på denna cd – deras största, och när bandet splittrades gav man ut en cover på Roxettes ”Neverending love” som musikalisk svanesång. Nu har alltså The Jade Hotel återutgivits, och förutom skivans 12 originallåtar får man två bonusspår i form av ”Chasing your shadows all around” och en fin celloversion av ”Wrecked metal”. Sistnämnda låt medföljer också på albumet i sin originaltappning. Tidigare har bonuslåtarna endast getts ut digitalt, så har ni redan hört dem vet ni varför. Det som förvånar mig mest med att återigen höra denna skiva, är hur bra den håller än idag. Faktum är att jag gillar den bättre nu än när den kom. Om det har med tiden, min smak eller något annat att göra, får vara osagt. Men detta är en mycket trevlig, dansant och underhållande syntpopplatta, väl värd för nytillkomna lyssnare att ta sig an. Att den i vissa kretsar är omtalad som ”klassisk” får stå för dem, men vill du ha en gammal syntplatta som låter ny, är The Jade Hotel väl värd att investera i. Pearl (Per Störby) har fortsatt att göra musik som soloartist, under alias Pearl Fiction och med New Tide Orquesta. Princess (Maria Nordström) har istället fortsatt sin karriär som modedesigner.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!