Thursday , April 18 2024

Pearl Fiction – Multikonstnären

Efter konstnärsprojektet/electropopbandet Zeigeists uppbrott bestämde sig Per Störby för att gå sin egen väg. Nu är han aktuell med albumet Painted wolf.

Zeros Petter Jahnstedt bestämde träff med Per utanför Globen för att få några ord om vad som hände mad Zeigeist och hur han ser på sitt nya musikaliska projekt Pearl Fiction. Intervjuplatsen fick dock flyttas efter att tillresta melodifestivalbeökare invaderat varje kvadratmeter av Globenområdet och intervjun fick göras i den mer passande miljön Globlengaraget. (OBS! Pearl Fiction och Per har inget med melodifestivalen att göra, ifall detta skulle behöva klargöras.)

Fakta Per Störby:
Per Störby var den musikaliska delen i electropopbandet Zeigeist, som släppte sitt första och enda album 2008 (The Jade Motel). Förutom detta projekt är Per musikalisk ledare och spelar bandoneon i kammarmusikgruppen New Tango Orquesta. Gruppen turnerar runt hela världen och spelar en blandning av barockmusik, tango nuevo, improviserad musik och minimalistisk musik, skriven av Per Störby. Nu är han alltså aktuell med albumet Painted wolf som blir hans solodebut.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.