Friday , August 12 2022

Jeddy 3 – Elektronisk dansmusik från Eddie Bengtsson

Eddie Bengtsson har under många år skämt bort oss med snygga poplåtar.

S.P.O.C.K, Page, This Fish Needs A Bike och Sista Mannen På Jorden… en sådan meritlista talar för sig själv!

Nu bjuder emellertid Eddie, eller Jeddy 3 som han valt att kalla sig den här gången, på fet elektronisk dansmusik. Bakom de tunga beatsen döljer sig dock, som alltid när herr Bengtsson är i farten, smart popsnickrande.

Är “Everybody is (a DJ)” ett engångsprojekt eller kommer det att komma mer i samma stil? På den punkten är Eddie hemlighetsfull.

Zero kan dock redan nu avslöja att Eddie Bengtsson har fler spännande sidoprojekt på gång, som ni snart kommer att kunna läsa om här…

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Atroxity – “Tear It Down”

Zero Magazine är ständigt på jakt efter ny och spännande musik. Vad sägs om en …