Zeros reporter Frans ska till Friends och dit tar han med sig Frans.

Melodifestivalen: Inför deltävling 4

Nu är vi mitt inne i melodifestivalveckorna och tävlingen har visat sin kraft och ligger som en våt filt över folkhemssverige. Lördagkvällarna är nu inkörda och “alla” vet att det är tv-kväll mellan 20-21.30. Till och med den anrika alternativklubben Henriksberg här i Göteborg bjuder in till mellokväll med storbildsvisning i afton. 

Ett annat exempel är när jag i söndags pratade med en krögare här i stan och frågade om det var mycket folk i helgen så fick jag svaret; “Du vet fredagen var bra men sen lördagen är det ju den där mellon, det märks”.

Så nu väntar den sista deltävlingen i Gävle och det känns än mer svårtippat. Gamlingarna står mot ungdomarna. Det har varit mycket prat om app-röster men utan att gå in i långa diskussionsövningar vill jag nog ändå bestämt säga att fenomenet “tryck snabbt 5 gånger med fingret” inte kan nonchaleras. Jag är säker på att det blir Frans till Friends och att han får med sig Molly dit. Till andra chansen tror jag på Panetoz och efter tveksamhet klämmer jag till Bengtzing men kan också bli Dolly Style men i denna tippning finns inga garderingar.

Zeros tippning blir således:

IMG_4654

 

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …